hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes piskóta hagyományosan

40 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét.
  2. A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  5. A lisztet szitáljuk egy tálba, és keverjük hozzá a sütőport.
  6. A tojássárgáját óvatosan keverjük a fehérjéhez, és szórjuk rá a lisztes keveréket.
  7. Óvatosan forgassuk össze, majd öntsük egy sütőpapírral kibélelt sütőformába, szórjuk bele a kimagozott meggyet.
  8. Körülbelül 20-25 percig süssük. Tűpróbát végezzünk.
  9. Ha kihűlt felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss