A meggyes-túrós mámor elkészítéséhez a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport, majd kis adagokban finoman beleforgatjuk a tojásfehérjét. Kb. 25x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vanília aromát, a porcukrot, a mascarponét és a túrót is. Alaposan kikeverjük a krémet.
A borzseléhez a tortazselét elkeverjük a borral és a fahéjjal, majd melegíteni kezdjük. Ha forrás közeli állapotba ér, azonnal elzárjuk. Picit hagyjuk kihűlni.
A piskótát két lapra vágjuk, és 1-2 evőkanál meggylekvárt rákenünk mindegyikre. Ezután rásimítjuk a krém felét, utána elsimítjuk rajta a borzselét, majd a maradék krémet. A piskóta másik felével lefedjük úgy, hogy a lekváros oldal a krém felé essen.
A csomagoláson található utasítás szerint elklszítjük a tortazselét, majd kicsit hűlni hagyjuk. A meggyet egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején, majd leöntjük a tortazselével. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.