hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-nutellás nugátszelet

MME MME
40 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A mogyorós nugátdesszert elkészítéséhez a lisztet, a darált mandulát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd összegyúrjuk a hideg vajjal, illetve a tojássárgájával. Fóliába csomagolva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 1,5 cm széles, 4 cm hosszú csíkokra vágjuk (kb. 45 db lesz).
  3. A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelyen 3-as fokozaton) 8-10 perc alatt megsütjük.
  4. A Nutellát gőz fölött megolvasztjuk, nejlonzacskóba töltjük, a sarkát levágjuk és a krémet a kihűlt tésztacsíkokra nyomjuk. Mindegyiknek 3 szem mogyorót teszünk a tetejére.
  5. Az étcsokoládét is megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a mogyorós desszerteket, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Mignon-papírkapszulákba téve szolgáljuk fel. 

Megjegyzés

Soós Gáborné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss