A mogyorós nugátdesszert elkészítéséhez a lisztet, a darált mandulát, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd összegyúrjuk a hideg vajjal, illetve a tojássárgájával. Fóliába csomagolva kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 1,5 cm széles, 4 cm hosszú csíkokra vágjuk (kb. 45 db lesz).
A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelyen 3-as fokozaton) 8-10 perc alatt megsütjük.
A Nutellát gőz fölött megolvasztjuk, nejlonzacskóba töltjük, a sarkát levágjuk, és a krémet a kihűlt tésztacsíkokra nyomjuk. Mindegyiknek 3 szem mogyorót teszünk a tetejére.
Az étcsokoládét is megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a mogyorós desszerteket, és a mázt hagyjuk megszilárdulni. Minyon-papírkapszulákba téve kínáljuk.