Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-nutellás habcsóktorta

3 5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lapokhoz:
  • 9 db tojásfehérje
  • 67 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanálnyi citromlé
  • A krémhez:
  • 40 dkg nutella
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítés

Elkészítés: A 9 db tojásfehérjéből a porcukor és a citromlé hozzáadásával nagyon kemény habot verünk (kb. 15 perc a kézi robotgép legmagasabb fokozatán). Akkor jó, ha egy késsel a habba belevágva ott marad a kés nyoma!

3 db tepsibe sütőpapírt fektetünk, s azokra körző segítségével azonos méretű köröket rajzolunk. A habot egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk a sablonokon. Egy kis mennyiséget kihagyunk, ezt ételszínezékkel megfestjük, kis habcsókokat formálunk, s ezeket is a sütőlapokra helyezzük. Belőlük lesz a díszítés a torta tetejére. :)

A tepsiket (az energia- és időtakarékosság jegyében természetesen egyszerre!) előmelegített, inkább csak langyos sütőbe helyezzük (100-120 fok, légkeverés). Kb. 90 percig szárítjuk a habcsóklapokat, de a kis díszeket 60 perc után ki lehet venni.

Közben a nutellát habosra keverjük a mascarponéval.

Ha a lapok megsültek, óvatosan lefejtjük a sütőpapírról, sütőrácson hagyjuk őket kihűlni. Megkenjük a lapokat a krémmel, a díszeket pedig egy pici krém felhasználásával a tetejére ragasztjuk.

Megjegyzés

Nagyon mutatós, nem túl bonyolult torta, sok-sok elismerést lehet vele bezsebelni. :) Fogyókúrában nem ajánlott. :))

Én 16. szülinapra készítettem, 16 db kis habcsókdísszel.
- Dynuska6

Ezek is érdekelhetnek