hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-ricottás pite

5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a 6 dkg porcukrot, csipet sót, kurkumát, alaposan elkevertem. A 2 db tojássárgáját a tejszínnel kis tálban elkevertem. A hideg vajat nagylyukú reszelőn a lisztes keverékbe reszeltem. Gyors mozdulatokkal elmorzsoltam, majd hozzáadtam a tejszínnel elegyített tojássárgáját. Az egészet tésztává formáztam. Fóliába csomagolva 1/2 órára a hűtőszekrénybe tettem pihenni.

Közben a tojásfehérjéket kemény habbá vertem. A ricottát a vanília-kivonattal és a 10 dkg porcukorral (aki édesebben szereti, tehet bele több cukrot is), valamint a durvára reszelt marcipánmasszával krémesre kevertem, majd beleforgattam a fehérjehabot.

A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A piteforma aljára sütőpapírt kanyarítottam.

A tésztát 2/3 – 1/3 arányban elvágtam. A nagyobb darabból kerek lapot nyújtottam, amivel kényelmesen kibéleltem az előkészített formát úgy, hogy a peremére is jutott bőven. A túllógó széleket levágtam, és összedolgoztam a maradék tésztával, amit ezt követően szintén kerek lappá nyújtottam. A piteformába helyezett tésztaréteg alját és oldalát villával sűrűn megszurkáltam, majd elsimítottam rajta a ricottás tölteléket. Befedtem a még várakozó tésztalappal, majd a hüvelyk- és a mutatóujjam közé csippentve a tészta túllógó széleit, megmintáztam. A tetejét villával megszurkáltam.

30-35 perc alatt megsütöttem. Még melegen meghintettem vaníliával kevert porcukorral, de csak langyosan szeleteltem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss