Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lefedjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk és megsütjük őket.
A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral. A marcipánmasszát átgyúrjuk és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk. A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipánkarikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.
Összetörjük a csokoládét, és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne. Színes cukorral szórtam meg a csokoládés felét, de díszíthetjük másképpen is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre