Elkészítés: A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, a fűszereket, valamint az őrölt mandulát. Alaposan elkeverem.
A tojást szétválasztom. A fehérjét félreteszem, a sárgáját a Kirsch-sel elkeverem. Nagylyukú reszelőn a száraz anyagokhoz reszelem a vajat, gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd az előkészített tojássárgája segítségével gyorsan tésztává dolgozom. Nagyjából 10 dkg-nyit lecsípek belőle, a többit frissen tartó fóliába csomagoltan 1/2 órára beteszem a frizsiderbe.
Közben nagylyukú reszelőn lereszelem a marcipánt, a tojásfehérjét kézi habverővel kissé felverem, és a félretett tésztához adom mindkettőt. Összegyúrom. Lágy, ragadós massza lesz az eredmény. Ezt habzsákba töltöm.
A sütőt (légkeveréses) 165 fokra előmelegítem, a pitefoma aljára sütőpapírt helyezek.
A frizsiderből elővett tésztát két frissen tartó fólialap között nagyjából 4-5 mm vastag körlappá nyújtom. Kibélelem vele a formát. A túllógó széleket visszahajtogatom, a mutató- és a hüvelykujjam közé csippentve megdíszítem. A tészta alját villával megszurkálom, rákanalazom a lekvárt, majd a habzsákból rácsokat biggyesztek a tortára. Végül megszórom a szeletelt mandulával.
40-45 perc alatt gyenge tűzön aranyszínűre sütöm. Még melegen meghintem porcukorral, de csak akkor szeletelem, ha teljesen kihűlt!