Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipános-gyümölcsös kuglóf húsvétra

default user icon
MME
Közeledik a húsvét, és ha szeretnél a megszokott desszertek helyet valami újat készíteni, ideje, hogy próbasütést tarts – vagy legalábbis begyűjts egy klassz receptet. Ezzel a kuglóffal nem tévedsz, a sikered garantált!

A húsvéti desszertek között előkelő helyet foglal el a kuglóf. Ez a marcipántól és gyümölcsöktől extra finom recept az egész család kedvence lesz, ebben biztosak vagyunk. Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek a nagy nap előtt egy főpróbát tartani, ideje, hogy elkezd a munkát és leteszteld, milyen ez a finomság. Ha bízol magadban, jegyezd meg ezt a receptet, és süsd meg a böjt után.

Hozzávalók:

(egy nagy vagy három kisebb kuglófformához)

  • 15-20 dkg áfonya 
  • 20 dkg étcsoki 
  • 0,7 dl tejszín 
  • 20 dkg marcipán 
  • 25 dkg puha vaj 
  • 40 dkg liszt 
  • 15 dkg cukor 
  • 5 dkg mandulalap 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 csipet só 
  • 4 tojás 
  • 1 csomag sütőpor 

Elkészítése:

  1. Elektromos habverővel kihabosítjuk a puha vajat a cukorral és a lereszelt marcipánnal. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, és egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat (ezt is az elektromos habverővel). Eloszlatjuk benne a mandulalapokat, majd fakanállal több adagban belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzákeverünk 10 dkg apróra vágott étcsokit (vagy csokicseppet) és beleforgatjuk a gyümölcsöt is (egy kis marékkal félreteszünk a tetejére).
  3. Kivajazott, kilisztezett kuglófformá(k)ba öntjük, és 175 fokon kb. 50 percig sütjük.
  4. Utána a maradék étcsokit összeolvasztjuk a tejszínnel, és rácsurgatjuk a kihűlt kuglóf(ok)ra. Pár szem áfonyával díszítjük. 

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Még több kuflóf receptet itt találsz>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss