Elkészítés: 1. A vajat a cukorral habosra verjük, a tojások sárgáját egyenként belekeverjük, majd a darált mandulát és mandulaaromát is.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a mandulás keverékkel óvatosan, nehogy összetörjön, összedolgozzuk. 20-30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megkössön. A tejet a rummal kis tálkában összekeverjük. Egy hosszú formát kibélelünk folpackkal.
3. A babapiskóták harmadrészét a rumos tejbe mártogatva a forma aljára egymás mellé fektetjük. A krém felét rákenjük, majd ismét piskóta, erre krém következik, a tetejére piskóta kerül.
4. Fóliával letakarva (a folpackot ráhajtogatva) egy éjjelre a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a fóliát széthajtjuk, a formából a tortát egy tálra/tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk. A habfixálóval felvert tejszínnel bevonjuk, mandulával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre