Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás piskótatorta /sütés nélkül/

MME MME
2 2/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A vajat a cukorral habosra verjük, a tojások sárgáját egyenként belekeverjük, majd a darált mandulát és mandulaaromát is.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a mandulás keverékkel óvatosan, nehogy összetörjön, összedolgozzuk. 20-30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megkössön. A tejet a rummal kis tálkában összekeverjük. Egy hosszú formát kibélelünk folpackkal.

3. A babapiskóták harmadrészét a rumos tejbe mártogatva a forma aljára egymás mellé fektetjük. A krém felét rákenjük, majd ismét piskóta, erre krém következik, a tetejére piskóta kerül.

4. Fóliával letakarva (a folpackot ráhajtogatva) egy éjjelre a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a fóliát széthajtjuk, a formából a tortát egy tálra/tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk. A habfixálóval felvert tejszínnel bevonjuk, mandulával díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek