Elkészítés: A vaníliakrémhez a tojásfehérjéket habüstben a cukor
2/3 részével gőz felett keményre verjük, majd félretesszük. A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a lisztel, hozzáadjuk a forró tejet, és a tűzhelynél addig főzzük folytonos keverés mellett, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a lábas aljáról elválik. Levéve a tűzről, amíg forró, hozzáadagoljuk részletekben, könnyedén a tojáshabot.
A babapiskótát mély tálba soronként lerakjuk a cukorral megszórt gyümölcsökkel és a vaníliakrémmel, rummal meglocsoljuk. A tetején piskóta legyen.
Jól kihűtjük, és 2 dl tejszínből vert habbal díszítjük. Csak másnap fogyasztjuk.