Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelékhez a 3 tojássárgát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mákot, a tejfölt, összekeverjük.
A tésztát lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtjuk, majd késsel 1 centis csíkokat vágunk. Bő forró vízbe kevés olajat öntünk, majd a metélteket kifőzzük, amikor feljöttek a felszínre, leszűrjük, összeforgatjuk a mákos krémmel. A tojásfehérjét 2 evőkanál porcukorral és pár csepp citromlével felverjük, és a mákos metélttel óvatosan összeforgatjuk.
Kikent sütőtálba öntjük, és 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre