Elkészítés: A kalácsot kockákra vágjuk, elkeverjük a többi hozzávalóval, és a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt muffinformákba töltjük. 180 fokon sütjük, kb. 20-25 percig. Ha kihűlt kivesszük a formákból.
Az almát vékonyan felszeleteljük, és a többi hozzávalóval együtt puhára pároljuk. Villával pépesre nyomjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a lekvárral és a cukorral.
A muffintésztákat egy tepsire helyezzük (lehet alá sütőpapírt tenni, de nem fontos), és a tetejére rárakosgatjuk az almát és a habpamacsot.
10 percre újra sütőbe tesszük, 180 fokra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre