Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt nem gondolnád Liptai Claudiáról: meglepő étkezési szokást örököltek a gyermekei

Liptai Claudia színésznő, műsorvezető és családanya, akinek két gyermeke van. A zöldségfogyasztás sok szülő számára problémás kérdés, ugyanis a gyerekek sokszor nem szívesen esznek sok zöldséget, főleg ha az brokkoli vagy kelbimbó.

A dietetikus szakemberek szerint naponta fél kiló zöldséget kellene fogyasztani naponta, hogy a szervezetünk megfelelően, egészségesen működjön. A zöldségeknek magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma és rostban gazdagok, melyek hozzájárulnak az emésztés és a bélflóra egészségéhez.

Nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is nehéz betartani, hogy minden étkezés során legyen a tányéron zöldség (ami nem krumpli). Minél inkább erőlteti a szülő, hogy a gyermeke több zöldséget egyen, annál nagyobb lehet az ellenállás, az adott élelmiszer elutasítottsága.

Liptai Claudia két gyermek, egy kislány (Sára Panka) és egy kisfú (Marcell Ádám) édesanyja, és azt kérdeztük a színésznő-műsorvezetőtől, hogy neki meg kellett-e küzdenie a gyerekeivel, hogy megegyék a zöldséget? Claudia azonban meglepő választ adott a Mindmegette kamerája előtt és elárulta, milyen étkezési szokást örököltek a gyermekei.

Nézd meg videón, mit mondott Claudia, aki saját magáról is elárult néhány érdekességet!

Borítókép: RTL

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek