Elkészítés: A cukrot és a lisztet lábosban összekeverjük, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a likőrt és a vajat. A forró masszából egy keveset a tojások sárgájához öntünk, kissé hűlni hagyjuk, majd visszaöntjük a lábosba, és egyenletesen elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos krémbe forgatjuk. A masszát kivajazott, cukorral meghintett, 1,5 liter űrtartalmú kerámiatálba öntjük. Közepesen forró sütőben 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje szilárd, de belül még krémes. Vaníliás porcukorral meghintve, azonnal tálaljuk. Vaníliafagylalt illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre