Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a toplista! Ezeket vásárolták a Lidlben a legtöbbet a magyarok

Érdekes toplistát tett közzé a magyar Lidl. A kiskereskedelmi lánc ugyanis megosztotta követőivel, hogy a magyarok mely termékeket szerették a legjobban a 2023-as évben, azaz melyekből vásároltak a legtöbbet!

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc termékei, és persze azok a helyek, ahová a legszívesebben jár vásárolni. A Lidl Magyarország az egyik legnépszerűbb magyar bolthálózat, rengeteg vásárlót szolgálnak ki naponta, így a fogyasztási toplistájuk picit megmutatja azt is, hogy a magyarok mely termékeket (pékárukat, zöldségeket és gyümölcsöket) szeretik a legjobban!

A Lidl elkészítette, a Spotify zenei streamingplatform év végi összesítőjének mintájára a Lidl év végi toplistáját, melyen a legnépszerűbb termékek kaptak helyet, azok, amelyeket a legjobban szerettek és a legtöbbször vásároltak a magyarok.

A legnépszerűbb termékek a Lidlben 2023-ban

Az összesített lista élén zömbében pékáruk végeztek. A legtöbb eladást a zsemle, a kifli, a Pilos, azaz saját márkás tej, a császárbuci és a Lidl saját búzafinomlisztje generálta idén a Lidl boltjaiban.

Ezek a slágerzöldségek és gyümölcsök

A slágerzöldségek és gyümölcsök listáján a magyar konyhaművészet legalapvetőbb hozzávalói is megtalálhatóak, illetve természetesen a reggelik elmaradhatatlan kísérői is szerepelnek a legjobb tízben. A listán helyett kaptak még a nyár slágerei, a görögdinnye és a kukorica is. Íme a lista, rangsor nélkül:

  • banán
  • görögdinnye
  • pirosalma
  • narancs
  • fürtös paradicsom
  • kígyóuborka
  • hegyes erőspaprika
  • csemegekukorica
  • vöröshagyma
  • karalábé

A virágbajnokság eredménye

A Lidlben az élelmiszerek és non-food termékek mellett virágokat is kapni, így itt is eredményt hirdetett a boltlánc. A legnépszerűbb virágok között ott találjuk a tulipánt, a rózsát, a jácintot, a krizantémot és a csarabot.

A Lidl mindezek mellett azt is elárulta, hogy a legforgalmasabb nap a boltjaikban a csütörtök volt, azaz a heti, megújuló akciók legelső napján tért be hozzájuk a legtöbb vásárló. Az élelmiszermentő akciójuk keretében mintegy 1071 tonna zöldséget és gyümölcsöt sikerült megóvni attól, hogy a szeméttelepre kerüljön. A legvégén pedig azzal a különleges információval zárták a sort, hogy a Lidlben 2023-ban vásárolt kiflikből összesen 9435 tonna mákos gubát lehetett volna elkészíteni.

MÁKOS GUBA RECEPTJE >>>

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss