Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libatöpörtyűs pogácsa az Édes nagyik konyhájából

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk.

A libazsírt 3 tojássárgájával és a sóval habosra keverünk, majd a liszttel, tejföllel, a tejben felfuttatott élesztővel és 20 dekagramm ledarált töpörtyűvel lágy tésztává dagasztunk.

Két órát pihentetjük.

Majd kinyújtjuk és a megmaradt 20 dekagramm ledarált libatöpörtyű egyharmad részével megkenjük. Összehajtogatjuk a tésztát és még kétszer ezt megismételjük.

Tetszőleges formákra vágjuk, a tetejét kevés, pirospaprikával felvert tojással megkenjük és sütés előtt a tepsin 15 percig pihentetjük.

180 fokos sütőben, 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.

Ezek is érdekelhetnek