Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Libasült vörösboros káposztával

MME MME
2 4.2/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 libacomb,
  • 6 gerezd fok hagyma,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 kisebb fej vörös káposzta,
  • 1 evőkanál vörösborecet,
  • 2 evőkanál száraz vörösbor,
  • 2 jonatán alma,
  • 2 evőkanál ribizli dzsem,
  • 3 evőkanál cukor,
  • só, bors, szegfűszeg.

Elkészítés

Elkészítés: A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy peremes tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk. A kisült zsiradékot közben leszedjük és áttesszük egy nagy serpenyőbe. Ezen üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát is. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a ribizli dzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk. A megsült libacombokat apró szemű, főtt burgonyával és a párolt vörös káposztával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss