Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós borjúmáj szilvával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat inaitól megszabadítom, felszeletelem. A hagymát félfőre, a paprikát és a paradicsomot karikára vágom, a szilvaszemeket felezem, kimagozom.

Egy nagyobb serpenyőben a libazsíron megfonnyasztom a hagymát, sózom, amikor üvegesedik, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, felöntöm a borral, kellemes szaftot készítek.

Beleadom a májszeleteket és a felezett szilvákat, villával mindkettőt forgatva közepes lángon készre párolom. Ha igényli, még adok hozzá kevés bort, sűrű, nagyon ízes szaftot kell kapjak.

Friss ropogós félbarna kenyérrel tálalom, aki kedveli, savanyúságot is adhat hozzá.

Megjegyzés

A máj sütésekor nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor kemény, ehetetlen lesz. Én úgy szeretem, ha a közepe kicsit véres marad.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss