Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsóleves

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és pirítsuk meg benne a megmosott koktélparadicsomokat a megtisztított, felkockázott padlizsánn al és felkarikázott cukkinivel  együtt.
  2. Adjuk hozzá a paradicsompürét és az alaplét, forraljuk fel, és főzzük további kb. 20 percig. Ízesítsük sóval, borssal meg a cukorral, és adjuk hozzá a bazsalikomot is.
  3. A paprikákat mossuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházukat, és forró grillen süssük meg őket. Hagyjuk kihűlni, majd szedjük le a héjukat, és vágjuk darabokra a sült paprikahúst. Adjuk ezt is a leveshez a citromlével együtt, újra forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről.
  4. Merjük a levest tányérokba, gazdagítsuk egy-egy kanálnyi krémsajttal, és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Kínáljunk hozzá bazsalikomos pestóval megkent pirítósokat.

    5 VERHETETLEN LECSÓRECEPT A NAGYVILÁGBÓL >>> 

    13 KÜLÖNLEGES RECEPT, HOGY A LECSÓ MÉG IZGALMASABB LEGYEN! >>> 

Megjegyzés

A fenti recept az Ínyenc magazin legfrissebb, őszi számában található - keresd az újságárusoknál! - MME
A ratatouille padlizsánból, cukkiniből és paradicsomból készülő francia egytálétel, amelyet mi, magyarok mediterrán lecsónak is nevezünk. Egy változatában a vékonyra szeletelt zöldségeket körkörösen elrendezik egy kerek tálban, majd leöntik paradicsommártással, végül pedig friss zöldfűszerekkel megszórva megsütik. Ez az étel inspirálta ezt a levest. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss