Elkészítés: Előkészítem az alapanyagokat. Forró vízbe dobom a bevágott paradicsomot (így lejön a héja), megpucolom, apróra vágom. A kaliforniai paprikákat is kicsumázom, feldarabolom (ízlés szerint), a hagymát és a fokhagymát megpucolom, felvágom. A szalonnát, a chorizót és a virslit feldarabolom.
A szalonnát elkezdem pirítani, aztán rádobom a kolbászt (chorizo). Mikor kisült a zsírjuk, jöhet a hagyma, a fokhagyma és virsli bele. Megborsozom, kevergetve kb. 3 evőkanál édes és 1 evőkanál erős pirospaprikát hintek rá, majd 3 dl vízzel felöntöm. Zsírjára pirítom(megvárom, hogy elfőjön a leve), legalább kétszer.
Rádobom a paprikát és a paradicsomot, ha kell, kis vizet adok hozzá. Lefedem, és legalább 1 órát főzöm közepes lángon. Sokszor ránézek, ha szükséges, pótolom a levét, nehogy odaégjen a parprika.
Nekem elég sós a sok hússal, de ízlés szerint lehet sózni. Friss bagettel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre