Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac- vagy tonhalszeletek lime-mártással és héjában sült burgonyával

MME MME
2 5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket befűszerezem oregánóval, fokhagymapéppel, pici sóval. Állni hagyom kb. fél órát. Eközben a burgonyákat jól megmosom, hosszában bevágom, kis margarint teszek rá és egy kis sót. Betekerem fóliába, és előmelegített sütőbe teszem.
A citromot kifacsarom, a tejszínt meglangyosítom, majd cseppenként belekeverem a citromot. Sűrítem liszttel. Jól felforralom, ízesítem egy pici olívaolajjal.
A halakat mindkét oldalukon pirosra sütöm, melegen tartom. A sütőben megfőtt krumplit fólia nélkül még visszateszem pirulni egy kicsit.
Amint kész, tálalom. A mártást külön vagy a halra öntve szervírozom. Kicsit pikáns, óvatosan vele! Jó étvágyat!

Megjegyzés

Az étel színei: lazac - rózsaszín, mártás - sárgászöld, burgonya fehér.
Nagyon jól mutat a tányéron - és finom. Fehérbor illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss