Elkészítés: A padlizsánokat pici kockákra vágom, a hagymákat felaprítom.
Teflonserpenyőben vagy wokban 1 evőkanál olajat melegítek, és megpirítom a padlizsánkockákat.. Kiszedem egy tányérra, és a második evőkanál olajon megpirítom a hagymákat. (Így kissé édeskés íze lesz.)
Ezután hozzákeverem a megpirított padlizsánkockákat, hozzáadom a cukrot, és hagyom, hogy karamellizálódjon (kb. 3 perc). Majd nyakonöntöm az almaecettel, szójaszósszal és a cherryvel. Kicsit még pirítgatom, és már kész is a különleges köret!
Párolt csirkemellel a legfinomabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre