Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Különleges padlizsánköret

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat pici kockákra vágom, a hagymákat felaprítom.

Teflonserpenyőben vagy wokban 1 evőkanál olajat melegítek, és megpirítom a padlizsánkockákat.. Kiszedem egy tányérra, és a második evőkanál olajon megpirítom a hagymákat. (Így kissé édeskés íze lesz.)

Ezután hozzákeverem a megpirított padlizsánkockákat, hozzáadom a cukrot, és hagyom, hogy karamellizálódjon (kb. 3 perc). Majd nyakonöntöm az almaecettel, szójaszósszal és a cherryvel. Kicsit még pirítgatom, és már kész is a különleges köret!

Párolt csirkemellel a legfinomabb.

Megjegyzés

Én a barnacukor helyett mezei fehércukrot használtam, és nem sértődött meg a padlizsán. :-) Az apukám, aki nem preferálja a különlegességeket, imádja ezt a köretet. Ennél jobb elismerés nem kell... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss