Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplileves sonkával

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott hagymát finomra vágjuk, a megtisztított répát és burgonyát felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, és az előkészített zöldségeket néhány perc alatt megpirítjuk rajta. Felöntjük 1 l vízzel, valamint a tejjel, és felforraljuk. Ezután kis lángon 20 percig főzzük a levest.
  2. A kissé felengedett zöldbabot roppanósra főzzük forrásban lévő, sós vízben. A petrezselymet megmossuk és megszárítjuk, majd lecsipkedjük a leveleit, és felcsíkozzuk azokat.
  3. A levest lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a leszűrt zöldbabot, a felcsíkozott sonkával együtt. Végül sózzuk, borsozzuk, majd forrón, a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    Még több forró, tartalmas leves >>> 

    A legjobb sonkás receptek >>> 

    A legjobb krumplis receptek egy helyen >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss