Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kellett a disznóvágáshoz, ellopta a 60-as KRESZ táblát két debreceni férfi

default user icon
MME
Munkából tartott hazafelé az a két férfi, akik még tavasszal gondolták úgy, hogy jó szolgálatot tehet majd a disznóvágáson az út szélén álló sebességkorlátozó tábla.

A két debreceni férfival szemben 2023 márciusában emelt vádat az ügyészség a közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt. A Püspökladányi Járásbíróság közérdekű munkára ítélte a büntetlen előéletű férfiakat, de az egyiküknek végül csak bírságot kell fizetnie a tettéért.

Üstfedőnek lopták el a KRESZ táblát

A két férfi dolgozni ment Debrecenből Hosszúhátra, majd a munka után, a hazafelé tartó úton az elsőrendű vádlott szólt a sofőrnek, hogy álljon félre a Püspökladányt és Szerepet összekötő út mellett. A sofőr megállt az autóval a 4211-es számú úton, lakott területen kívül, mindketten kiszálltak a kocsiból és nekiláttak leszerelni a 60-as táblát.

Biztonsági kamera buktatta le őket

Miután lecsavarozták a táblát, elindultak haza Debrecenbe, de az egyik közeli cég dolgozói a biztonsági kamerán keresztül látták, hogy mi történt és azonnal hívták a rendőröket. Az egyenruhások azonosították a férfiakat, akiket telefonon utol is értek és felszólították őket, hogy forduljanak vissza a táblával együtt – írja az Index a Debreceni Törvényszék információira hivatkozva.

A vádlottak visszafordultak, sőt a táblát vissza is csavarozták az oszlopra. Mindkettejüket közérdekű munkára ítélték, de az elsőrendű vádlott a személyi körülményei miatt kérte, hogy a közmunka helyett pénzbüntetést szabjanak ki rá. A bíróság mérlegelte a kérést és végül augusztus 31-én 150 ezer forintra bírságolta a férfit. Társa büntetése, a közmunka jogerőre emelkedett.

Borítókép: Illusztráció/Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss