Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes parmezános kelbimbó baconnel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben megpirítjuk a bacont, kiszedjük és félretesszük.  A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, a félbevágott kelbimbót és sózzuk, borsozzuk. Állandó kevergetés mellett 6 percig pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt főzzük. Felöntjük a tejszínnel, levesszük a hőfokot és 3-4 percig, állandó kevergetés mellett főzzük. Hozzáadjuk az 1 tk vízzel kikevert étkezési keményítőt, és kevergetve besűrítjük.
  3. Visszatesszük a bacont, majd a hozzáforgatjuk a reszelt mozzarellát és a parmezánt. Alacsony lángon 10 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Friss rozmaringgal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek