Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefasírt almás pirított kelbimbóval

MME MME
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A lencsét átmossuk, és leszűrjük. Egy lábosba tesszük, majd 1 tk kakukkfűvel és 1 tk fokhagymaporral puhára főzzük, majd leszűrjük.
  2. A gesztenyét, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a vöröshagymaport és a sót egy aprítóba tesszük, majd liszt állagúvá aprítjuk.
  3. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lencsét a gesztenyés zabliszttel, és egy téglalap alakú sütőformába (vagy őzgerinc formába) tesszük, a tetejét elsimítjuk. Végül megkenjük ketchuppal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  4. A kelbimbóhoz elkeverjük az olíva olajat, a citromlevet és a barnacukrot majd félretesszük.
  5. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd az egészet puhára dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a kelbimbót és az öntetet, elkeverjük, és egy tűzálló edénybe átöntjük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütési módban 30 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott almát, alaposan összekeverjük, és további 10 percig sütjük. Ezután 10 percig grillezzük, amíg a kelbimbó megpirul.

Videó! Így készítheted el a lencsefasírtot sült kelbimbóval! >>> 

Ezek is érdekelhetnek