Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves füstölt oldalassal és gerslivel

> 90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt húst felrakjuk főni egy meghámozott, egészben hagyott vöröshagymával, valamint a babérlevéllel. Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a szükség szerint átmosott és átvágott savanyú káposztát.
  2. Amíg fő, a virslit felkarikázzuk, serpenyőben kevés zsiradékon átsütjük, félretesszük.
  3. Elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítunk 1-2 evőkanál lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig hevítjük kevergetve. Levesszük a tűzről, hozzávegyítünk egy evőkanál őrölt pirospaprikát. Hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük.
  4. Ha már majdnem puha az oldalas a levesben, hozzárakjuk a gerslit. Pár percig főzzük együtt, majd beleöntjük a rántást, hozzátesszük a virslit, és együtt készre főzzük. Ropogós héjú, friss kenyeret adunk mellé.

    SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL KÉSZÜLT RECEPTEK >>> 

    KOLBÁSZOS KORHELYLEVES >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss