Előkészítés: A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk.
Elkészítés: A hagymát megfonnyasztjuk az olajban. A főtt burgonyát meghámozzuk, még melegen áttörjük, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, 1 kávéskanál sót, összedolgozzuk, 1/4 órát pihentetjük. A sütőtepsit kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vékonyra kinyújtjuk, 1x10 cm-es rudakat vágunk belőle, a rudakat megsodorjuk, némelyiket perecszerűen kerekre formázzuk, a tepsibe rakosgatjuk. Tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk köménymaggal, és pirosra sütjük. Frissen az igazi.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre