Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos golyók joghurttal

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Olvasszuk fel a vajat, és forrósítsuk át benne a mazsolát. Ha a mazsola már jól kikerekedett és forró, vegyük ki a vajból. Keverjük össze a kókuszreszeléket a darával, majd alacsony hőfokon pirítsuk az egészet világosbarnára.

2.

Adjuk hozzá a mazsolát, a porcukrot, a fahéjat és a gyömbért, majd keverjük össze. Végül kis adagokban adjuk hozzá a forró tejet, és kevergetve főzzük egészen sűrűre.

3.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd formázzunk a masszából golyókat, és tegyük félre.

4.

Melegítsük meg a tejet 1 csipet sáfrányos szeklicével, és tegyük félre. Keverjük simára a lecsöpögtetett joghurtot a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet és a szerecsendiót. Keverjük össze, tegyük a hűtőbe 30 percre, majd kínáljuk a daragolyókkal.

"Ha nem kapunk sűrű joghurtot, tegyünk egy szűrőbe konyharuhát, öntsük bele a joghurtot, és egy éjszakán át hagyjuk lecsöpögni."

Ezek is érdekelhetnek