hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos golyók joghurttal

60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 5 dkg vaj
  • 20 szem mazsola
  • 5 dkg kókuszreszelék 
  • 32 dkg búzadara  
  • 32 dkg porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 0,8 dl tej
  • A szeklicés joghurthoz:
  • 4 ek tej
  • sáfrányos szeklice
  • 1 l joghurt
  • 10 dkg porcukor  
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió

Elkészítés

1.

Olvasszuk fel a vajat, és forrósítsuk át benne a mazsolát. Ha a mazsola már jól kikerekedett és forró, vegyük ki a vajból. Keverjük össze a kókuszreszeléket a darával, majd alacsony hőfokon pirítsuk az egészet világosbarnára.

2.

Adjuk hozzá a mazsolát, a porcukrot, a fahéjat és a gyömbért, majd keverjük össze. Végül kis adagokban adjuk hozzá a forró tejet, és kevergetve főzzük egészen sűrűre.

3.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd formázzunk a masszából golyókat, és tegyük félre.

4.

Melegítsük meg a tejet 1 csipet sáfrányos szeklicével, és tegyük félre. Keverjük simára a lecsöpögtetett joghurtot a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet és a szerecsendiót. Keverjük össze, tegyük a hűtőbe 30 percre, majd kínáljuk a daragolyókkal.

"Ha nem kapunk sűrű joghurtot, tegyünk egy szűrőbe konyharuhát, öntsük bele a joghurtot, és egy éjszakán át hagyjuk lecsöpögni."

Ezek is érdekelhetnek