hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baktérium lehet a kockázott baconben - ha ilyet vettél vidd vissza!

default user icon
MME
Bakteriális fertőzés gyanúja miatt, az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott baconjét - adta hírül a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal).

Listeria monocytogenes baktérium esetleges jelenléte miatt az Aldi Magyarország Bt. visszahívja az 500 gramm kiszerelésű kockázott bacont – közölte a Nébih a honlapján. A veszélyről az Aldi tájékoztatta a hatóságot.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a lenti tételszámú és lejáratú terméket ne fogyasszák el. A bacon bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, és az árát blokk nélkül is visszatérítik.

Termék megnevezése: Kockázott bacon 500 g
Kép a termékről:

 


Probléma jellege: Listeria monocytogenes esetleges jelenléte
Lejárat: 04.10.2022
Tételszám: L244Kiszerelés: 500 g
Forgalmazó: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.

Mi az a listeria?

A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl a hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (például: nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek; húskészítmények; nyers halak; füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a lisztériával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban a legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss