Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus rakott káposzta

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymákat és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntve megpároljuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne, vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.
  3. Egy magasfalú tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.
  4. Tejföllel lekenve, 160 fokos sütben 35-40 perc alatt készre sütjük. 

    Ajánljuk még:

Kolozsvári rakott káposzta >>> 

11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss