Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kívül-belül sajtos rudak II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15-20 dkg emmentáli sajt
  • fél csomag sütőpor
  • 3 tojássárgája
  • bors
  • A tetejére:
  • kevés tej
  • 20 dkg trappista sajt
  • őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés: A puha margarint a liszttel szétmorzsoljuk, hozzáadjuk az előzőleg lereszelt füstölt és emmentáli sajtot, a tojássárgákat, a sütőport, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kétfelé vágjuk, és 2 egyforma cipót gyúrunk belőle.

Mindkettőt körülbelül fél cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét tejjel megkenjük, és gazdagon megszórjuk reszelt trappistával. Aki szereti, erre szórhat még őrölt köményt is.

Derelyevágóval egyforma, körülbelül 6-8 cm-es rudakat vágunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre helyezzük a rudakat. Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon szép aranysárgára sütjük.

Ebből az adagból körülbelül három tepsi nagyon finom vendégváró sütemény lesz.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss