Kevert saláta, ahogy Rómában készítik

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A salátát kézzel nagyobb darabokra tépkedjük a leveleket.  Két darab tojást megfőzünk, majd egyforma cikkekre vágjuk és rádobjuk a salátára.
    2. A bacont ropogósra sütjük, a parmezánt véknyan felszeleteljük, majd ezeket is a salátához adjuk.
    3. A kenyerekre olívaolajat csepegtetünk és bekenjük fokhagymával. Felszeleteljük és egy serpenyőben megpirítjuk. Végül ezt is a saláta tetejére öntjük.
    4. Az öntethez tojássárgáját elkeverjük a mustárral. Óvatosan elkezdjük adagolni hozzá az olajat, de közben folyamatosan habverővel keverjük!
    5. Egy gerezd fokhagymát lereszelünk, vagy késsel összezúzunk. Majd hozzákeverjük az öntethez.
    6. Végül a reszelt parmezánt, a borsot, citrom levét és a Worchester-szószt is jól elkeverjük a mártással. Az elkészült öntetből ízlés szerinti mennyiséget öntünk a salátához.

    cézár saláta

    Szuper saláták - Válogass kedvedre!

     

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss