Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Két kisgyermek nyújtotta át a friss kenyeret Ferenc pápának: az egyházfő megkóstolta a neki szánt ajándékot

default user icon
MME
Április 28-án, nem sokkal tíz óra előtt megérkezett Budapestre a katolikus egyházfő, Ferenc pápa. A szervezők egy szimbolikus jelentőségű ajándékkal, friss kenyérrel fogadták a Szentatyát.

Ahogy arról a mindmegette is beszámolt, Ferenc pápa számára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egyik munkatársa, Sümeghy Kata az otthonában nevelt kovászból, a titkárság munkatársaitól kapott alapanyagból készítette el az ajándékba szánt friss kenyeret. A kenyérajándék egy olyan szimbólum, mely mély tartalmat hordoz.

A kenyér és a só az élet örökkévalóságának és folytonosságának szimbólumai, és aki kenyeret ajándékoz valakinek, az óvni akarja a másikat a szerencsétlenségtől és a betegségektől. Magyarországon a kenyér a család jólétét, bőségét, termékenységét szimbolizáló és biztosító alapvető táplálék.

Ferenc pápának két, népviseletbe öltözött kisgyermek nyújtotta át a frissen sült kenyeret, melyből a tudósítók szerint a Szentatya letört egy darabot és megkóstolta az ajándékot.

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjáról minden részletet megtaláltok a Hír TV oldalán.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek