Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Promóció
Újragondolt, minőségi, fenntartható, tartós, javítható, átalakítható, megújítható, értékmentő, környezettudatos – csak néhány alcím az elmúlt évekből, amellyel az Újra! magazin jelentkezett kezdetben print, majd online, lapozható formában.
A nyár kiváló alkalom arra, hogy megismerkedj az egészséges táplálkozás alapjaival. A szabadságok, a kötetlenebb időbeosztás segíthet, hogy a mindennapok részévé váljanak az új szokások, és a diéta ne fogyókúra legyen, hanem valódi életmódváltás.
Recept válogatás
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Válogassatok a legjobb csirkemájas receptjeink közül.
Ha a késő tavasz, kora nyár két emblematikus gasztrosztárját, az epret és a bodzát egy lekvárban egyesítjük, annak olyan mennyei főzet lesz a végeredménye, amit persze befőzőcukorral tartósítunk, de egyáltalán nem biztos, hogy egyetlen üveg is megéri a telet! Érdemes tehát minél többet készíteni belőle.
Wagensommer Alexandra
Ha imádod a sajtkrémet, ne csak a kenyeredet kend vele! Mutatunk 13 szuper receptet, amely dugig van sajtkrémmel.
Mi a különbség a muffin és a cupcake között? A muffint az alap kevert tésztához adott magok, gyümölcsök és egyéb kiegészítők teszik egyedivé, míg a cupcake-nél a lényeg nem a tésztában rejlik, hanem a rajta pihenő krémben. További különbség az is, hogy míg a muffint gyakran készítjük egészséges alapanyagokból, addig a cupcake esetében egy a lényeg: a luxus érzetét nyújtsa. Arról nem is beszélve, hogy a muffin nemcsak egészséges, hanem sós is lehet, míg a cupcake kizárólag édes változatban létezik. Jöjjenek hát a szexis, krémes és ellenállhatatlan cupcake-ek, valamint a kedvenc muffinjaink, amelyek vidámságukkal illenek a tavaszhoz!
Csiszér Zoltánné
A villámgyorsan elkészülő desszerteknél már csak azok a jobbak, melyekhez alig pár dologra van csak szükség. Ez a citromos édesség hamar megvan, és mindössze három alapanyag kell hozzá.
Régi, kedves receptbeküldő olvasónk, Kard Sándorné alias Kgizike kapormártásását imádtátok a héten, így gondoltuk, a hétvégi sütés-főzéshez is az ő receptjeiből szemezgetve rakunk össze nektek egy dupla menüsort! Egyet szombatra, egyet vasárnapra, hogy ne kelljen választanotok.
Dee
Nem csak szendvicsfeltét lehet a felvágottakból! Ha megmaradt pár szelet sonka vagy szalámi, és már nem szívesen ennénk meg kenyérrel, akkor sem kell kidobni, sőt teljesen új életre kelhetnek a maradékok egy kis rafinériával.
A jó idő beköszöntével sem kell lemondanod a levesekről: válassz ilyenkor a könnyű, finom és egészséges zöldséglevesek közül. Nem lesz nehéz dolgod, hiszen a variációk száma végtelen. Mi most a kedvenc receptjeinket gyűjtöttük össze. Próbáld ki akár mindegyiket!