Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Rozsnyai Gabriella
Cikk
Promóció
Újragondolt, minőségi, fenntartható, tartós, javítható, átalakítható, megújítható, értékmentő, környezettudatos – csak néhány alcím az elmúlt évekből, amellyel az Újra! magazin jelentkezett kezdetben print, majd online, lapozható formában.
MME
A tésztafőzés az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, legalábbis annak tűnik! Nem mindegy azonban, hogy milyen tésztát választunk, mennyire sós a víz és meddig főzzük, ezek ugyanis mind befolyásolják az ízét. Van viszont még egy praktika, amit csak kevesen ismernek!
Recept válogatás
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Válogassatok a legjobb csirkemájas receptjeink közül.
Ha a késő tavasz, kora nyár két emblematikus gasztrosztárját, az epret és a bodzát egy lekvárban egyesítjük, annak olyan mennyei főzet lesz a végeredménye, amit persze befőzőcukorral tartósítunk, de egyáltalán nem biztos, hogy egyetlen üveg is megéri a telet! Érdemes tehát minél többet készíteni belőle.
DÖMÖTÖR VIOLA
Fanny magazin
Ne dobjuk a kukába a kávézaccot, hiszen remek tápanyag lehet a növényeknek. Ám nem mindegy, hogyan adagoljuk, hiszen akár el is pusztulhatnak tőle – hívja fel a figyelmet Megyeri Szabolcs kertészmérnök.
Mi a különbség a muffin és a cupcake között? A muffint az alap kevert tésztához adott magok, gyümölcsök és egyéb kiegészítők teszik egyedivé, míg a cupcake-nél a lényeg nem a tésztában rejlik, hanem a rajta pihenő krémben. További különbség az is, hogy míg a muffint gyakran készítjük egészséges alapanyagokból, addig a cupcake esetében egy a lényeg: a luxus érzetét nyújtsa. Arról nem is beszélve, hogy a muffin nemcsak egészséges, hanem sós is lehet, míg a cupcake kizárólag édes változatban létezik. Jöjjenek hát a szexis, krémes és ellenállhatatlan cupcake-ek, valamint a kedvenc muffinjaink, amelyek vidámságukkal illenek a tavaszhoz!
A szabad tűzön főzött ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a felszálló füst aromáját, hanem attól is, hogy hangulatuk van. Mert a bográcsozáshoz társaság kell, hangos, vidám, hasukat kedvelő emberek, akik szívesen készítenek vörösbortól illatozó pörköltet, gulyáslevest vagy akár egy jó csípős halászlét. Ehhez gyűjtöttük össze a szerintünk legjobb recepteket.
Függetlenül attól, hogy hol töltöd a nyári szabadságod, az utazás megtervezése komoly logisztikát igényel. Különösen igaz ez, ha diétázol vagy speciális diétát követsz. Hogy az utazással járó stresszt a minimálisra csökkentsd, fogadd meg a dietetikusok tanácsait!
Építsd be a napi menübe az itt felsorolt zsírégető étel mindegyikét, és máris nem kell rettegned a bikiniszezontól! Jó hír, hogy többségük bármelyik élelmiszerboltban kapható!
A kapor a magyar konyha egyik legnépszerűbb fűszere: friss, üde íze különösen a nyári ételekben érvényesül. Frissen és szárítva is igen intenzív illatú, feldobja az ételeket, ráadásul nagyon egészséges. Receptválogatásunkban találtok klasszikus és meglepő kapros fogásokat is.