hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus vegyes gyümölcsleves

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vegyes gyümölcsleves elkészítéséhez a gyümölcsöket egy fazékba tesszük a vízzel és a narancs lereszelt héjával. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és alacsony lángon főzni kezdjük, és forráspontig hevítjük.
  2. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínben, majd hőkiegyenlítéssel (néhány kanál forró leves hozzáadásával) szűrőn át a levesbe keverjük, és alacsony lángon további 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  3. Ezután jeges fürdőben kihűtjük. Tálalás előtt belekeverjük a frissen kifacsart narancs levét, és forró nyári napokon néhány szem jégkockával tálaljuk.

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss