Elkészítés: Fogjuk a csülkünket, besózzuk, a fokhagymával bedörzsöljük, tepsibe tesszük, olajat és egy kis vizet teszünk alá, és szépen megsütjük.
Közben előveszünk egy jóképű zománcos vájdlingot, beletesszük a langyos lisztet, élesztővel, langyos vízzel és egy teáskanál sóval elkeverjük, majd lefedve fél órát kelesztjük. Ezek után addig dagasztjuk a tésztát, míg az edény falától elválik, ekkor meghintjük liszttel, és letakarva langyos helyen 1 óráig kelesztjük.
Ha tésztánk megkelt, kinyújtjuk, a közepére tesszük a kicsontozott csülköt. Beburkoljuk a matériával, és forró sütőben, 1 óra alatt szép pirosra sütjük.
Tálaljuk melegen, felszeletelve, rengeteg jéghideg világos sör kíséretében.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre