Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelt kakaós kalács

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 4 dl meleg tejbe beletesszük az édesítőt és még 2 evőkanál cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. A kakaót a maradék tejjel és 2 evőkanál cukorral kikeverjük, félretesszük.

A lisztet, a tojást, az olajat és a sót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Összedagasztjuk, és kelni hagyjuk 30 percig. Utána a feléhez hozzádagasztjuk a kakaós keveréket.

A kétféle tésztát egymásra tesszük, és együtt kinyújtjuk, majd jó szorosan feltekerjük. Beletesszük a tepsibe vagy sütőformába, és még fél órát kelesztjük.

180 fokos sütőben 20-30 perc alatt szép barnára sütjük.

Megjegyzés

A kakaós rész kicsit lágyabb lesz a tej miatt, én még kevertem hozzá egy kis lisztet. Így könnyen bírtam nyújtani. - Kiscsimpi

Ezek is érdekelhetnek

Friss