hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kelkáposztagulyás

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Megmossuk az oldalast, feldaraboljuk.

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd 2 evőkanál zsírban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, sót, 1 dl vizet, és összeforraljuk.

Belerakjuk a húst, és lassú tűzön, saját levében, fedő alatt puhára pároljuk (kb. 35-40 perc).

A kelkáposztát 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. 2 evőkanál zsírt felforrósítunk, (vagy 5-8 dkg füstölt szalonnát megpirítunk), rátesszük az áttört fokhagymát és a köménymagot, majd 1 perc múlva a kelcsíkokat is, sózzuk, borsozzuk, aláöntünk fél liter vizet, és fedő alatt puhára pároljuk (12-15 perc).

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük. Leszűrjük, és a megpuhult oldalashoz adjuk, majd az egészet a kelkáposztához keverjük. Utána sózunk, borsozunk, ha szükséges, és mérsékelt tűzön összeforraljuk (kicsit tocsogósnak kell lennie), de már nem kevergetjük, inkább csak az edényt rázogatjuk.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, friss házikenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss