hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kefires lángos VIII.

120 perc
rafinált
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát dagasszuk be a sütés előtt minimum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük.

Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd fóliával letakarva vagy kelesztő tálba téve, fedelével lezárva hűtőben kelesztjük.

3 óra múlva vagy másnap a sütéshez egy mélyebb teflon serpenyőbe kb. 0,5 liter olajat öntünk és felhevítjük. Olajos kézzel ökölnyi tésztát szakítunk, kezünkkel jól kihúzkodjuk vékonyabbra, és forró olajban először az egyik oldalát fedő alatt, majd fedő nélkül a másik oldalát pirosra sütjük.

A lángosokat lecsepegtetjük, majd ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, fokhagymás tejfölt.

Ezek is érdekelhetnek