Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy kebab miatt pereskedik a francia sztárfocista

default user icon
MME
Mohamed Henni, a francia influenszer és étteremtulajdonos a Paris Saint-Germain csatárának nevére hivatkozva árulja egyik fajta kebabját. A sztárfocista azonban nem hagyta annyiban az ügyet.

A kebabétterem tulajdonosa a napokban hivatalos felszólítást kapott kézhez a világbajnok francia válogatott labdarúgó, Kylian Mbappé ügyvédjétől. A pereskedés egy kebab miatt indult el.

 

Mbappéra hivatkozik a kebabos

Henni éttermében az egyik kebab leírásában szerepel, hogy „a pita olyan kerek, mint Mbappé feje”, ám a nevére való hivatkozáshoz a focista előzetesen nem járult hozzá.

Ahogyan az ügyvédi levélben fogalmaznak: „Henni úr Kylian Mbappé Lottin nevét kereskedelmi és promóciós célokra használja anélkül, hogy ehhez előzetesen kifejezett beleegyezését szerezte volna”, ezért peres eljárás indult ellene.

Henni szerint Mbappé túl nagy feneket kerít az ügynek, szerinte nincs nagy jelentősége a névhasználatnak. A bírósági eljárás pedig cseppet sem riasztja meg.

(Forrás)

Azoknak, akiknek Mbappé neve ismerősen cseng, de nem tudják, mi a kebab, mutatjuk a receptet – ez a pita nem hasonlít a focista fejére. 

Csirkés kebab pitával és tzatzikivel>>> 

 


Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss