Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi boltzár: újabb élelmiszerlánc jelentette be, hogy nem nyit ki december 24-én

default user icon
MME
A Lidl után újabb élelmiszerlánc jelentette be, hogy nem nyit ki december 24-én: a Penny Market mind a 230 magyarországi üzlete zárva lesz szenteste napján.

Nemcsak december 25-én, 26-án, hanem december 24-én is zárva lesznek a magyarországi üzeletink – jelenette be a Penny Magyaroszág. Az üzletlánc történetében nem ez az első alkalom, hogy december 24-én nem nyit ki: amikor 2016-ban szintén vasárnapra esett szenteste, ugyanígy döntöttek.

 

Miért döntött a Penny a boltzár mellett?

A Penny vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva, továbbá a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) megkeresésére is reagálva határozott úgy, hogy december 24. és 26. között valamennyi üzletét egységesen zárva tartja – közölte a cég vg.hu-val.

„A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz Szentestén gyűlik össze. Idén a PENNY döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni. Természetesen a döntés meghozatala során a vásárlóink érdekeit is szem előtt tartottuk, így számukra hosszabb nyitvatartási időt biztosítunk az ünnepet megelőző napokban”– mondta Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

Így lesz nyitva a Penny karácsony előtt

A Penny a háromnapos ünnepi időszak előtt december 22-én és 23-án este 22 óráig várja a vásárlóközönséget valamennyi üzletében, december 27-től pedig már a szokásos rendben tartanak nyitva.

Hol lesz még boltzár december 24-én?

Nem a Penny az egyetlen bolt, ami zárva  lesz szenteste napján: a Lidl  jelentette be elsőként, hogy december 24-én nem nyitnak ki, az akcióhoz csatlakozott már a Rossmann drogérialánc és a Mountex outdoor felszereléseket árusító üzlethálózat is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss