Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaóteszt: meglepő, de két termék is veri a nyuszis klasszikust!

A reggeli-déli-esti kakaó szinte olyan a gyerekek számára, mint a felnőtteknek a kávé. Nélküle aligha lehet elindulni az óvodába vagy iskolába. Ugyanúgy függővé tudnak válni tőle a törpék, akár a felnőttek a koffeintől. Az instant kakaóporok nagy előnye, hogy csupán pár deci tejre van szükség, ahhoz hogy elkészítsük ezt a nélkülözhetetlen reggeli italt.

11 különböző instant port próbáltunk ki, melyeknél figyeltük a kakaós ízvilágot, az édességet és azt, hogy milyen könnyen oldódik a tejben. A hitelesség kedvéért, mindegyik alanynál szigorúan követtük az elkészítési útmutatót és grammra pontosan mindenhol annyit használtunk fel amennyit kell. A tej hőmérséklete azonos volt minden esetben, így ez semmiképp sem befolyásolhatta a végeredményt.  

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Brumi

Illatra natúr kakaó aromát áraszt, nincsen mögötte tipikus, édességre utaló illatfelhő. Maximum fél percig kell keverni és homogén itallá alakul. Ízre olyan, mint egy kakaós-csokis tej, amiben sok édességet nem lehet felfedezni. Utóízében is dolgozik a kakaó, egészen kellemes élmény.

Adatok: 10 féle vitamin, 300 gramm, 16,5% kakaópor,82,4 gramm cukor 100 grammban, 359 Ft

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>> 
Perottino

Illatra olyan, mintha mikulás- vagy nyuszicsokit vagy kakaós bevonómasszát szagolnánk közelről. Pár pillanatig kell csak keverni, hamar oldódik. Ízre enyhén kakaós, viszont az édesség sokkal karakteresebben van jelen benne, igazi menzás ital.

Adatok: 6-7 féle vitamin, 130 gramm, 16,5% kakaópor, 82,4 gramm cukor 100 grammban, 249 Ft

POHARAS CSOKIPUDINGOKAT TESZTELTÜNK, ÉS NEM LEPŐDTÜNK MEG AZ EREDMÉNYEN >>> 
Nesquik

Ezt elsőre szagolva inkább asszociálunk csokis müzlire, mint kakaóitalre. Nincsen intenzív kakaós íze, sokkal inkább egy lágyabb vonalat képvisel. Édességet nem érezni benne, ami egyáltalán nem is olyan rossz, ettől legalább nem lesz azonnal 2-es diabétesszel megajándékozva gyermekünk.

Adatok: sok-sok vitamin, 200 gramm, 20% kakaópor, 74 gramm cukor 100 grammban, 391 Ft

Gellwe

Iszonyatosan édes illata van. Elsőre nem igazán érezni rajta, hogy egyáltalán lenne benne kakaó. Kóstolva az édes ízvilág továbbra is kitart. Emellé egy egészen rossz csoki íz társul. Utóízében viszont, meglepő módon, szinte csak a cukor érződik.

Adatok: 11 féle vitamin, 150 gramm, 17,8% kakaópor, 78,5 gramm cukor 100 grammban, 312 Ft

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Bedeco

Ebben az esetben igazi kakaóbevonó illat szabadul fel már az elején. Nehezen akar homogénné keverődni, ha pedig hagyjuk állni egy fél percig, akkor kezdhetjük is az egészet előről, mert hamar kétkomponensű lesz ismét. Kóstolásnál jön a pofon. Kegyetlenül édes, de ha ez nem lenne elég, utóízében még fanyarkás is, így teljes zavart okoz.

Adatok: nem tudni mennyi vitamin, ha egyáltalán van benne, 200 gramm, 14% kakaópor, nem tudni mennyi cukor, 399 Ft

Tutti

Illatra itt is megvan az intenzív cukoraroma, de legalább érezni mellette a kakaót is. Érdekes azonban, hogy egészen hagyja a tejet is érvényesülni. Kóstolva az édesség visszavonulót fúj és előre hozza a kakaó ízét. Kellemesen lágy ízek dolgoznak benne végig, meglepően jó!

Adatok: többfajta vitamin, 200gramm, 16% kakaópor, 80 gramm cukor 100 grammban, 319 Ft

VAN OLYAN MOGYORÓKRÉM, AMI KÉPES LENYOMNI A NUTELLÁT? TESZTELTÜK! >>> 
Johny Cacao – LIDL

Tömény. Szerencsére nem az édesség dominál benne, inkább a kakaó. Kóstolva is ez a felállás, annyi extrával, hogy utóízében teljesen eltűnik az édesség. Sokadik másodperccel a kóstolás után is érezzük a tömény kakaót, egészen brutális ereje van.

Adatok: 11 féle vitamin, 500 gramm, 16,5% kakaópor, 82 gramm cukor 100 grammban, 499 Ft

Chocco Xpress

Fölé hajolva alig érezni valamit. Egy nagyon gyér, kakaós illat kiszűrhető, de azt is csak pár pillanatig. Kóstolva tovább folytatódik a rémálom, mivel kizárólag cukros tejet érzünk. A kakaó továbbra sem akar megjelenni, az előzőek alapján ezt kár kakaóitalnak csúfolni.

Adatok: 6 féle vitamin, 200 gramm, 20% kakaópor, 75 gramm cukor 100 grammban, 349 Ft

Tesco

Sokáig szimatolt felette a csapat, de senki nem vélte felfedezni benne a kakaót. Oldódni egészen nehezen akar, ezt sokáig kell pörgetni, hogy nagyjából homogénné változzon. Kóstolva egy kicsit felüti fejét a kakaó végül, de közvetlen mellette ott van az intenzív édesség is. Nem nagy szám.

Adatok: kb. 5-6 féle vitamin, 200 gramm, 20% kakaópor, 76 gramm cukor 100 grammban, 399 Ft

A NAGY MÁLNASZÖRP-TESZT: A MINŐSÉGÉRT BIZONY FIZETNI KELL! >>> 
Cho-Quick – Penny

Meglepően tiszta, kakaós illata van. Nincsen mellette töménytelen édesség, csak kakaó. Pillanatok alatt oldódik, alig kell keverni. Kóstolva is ez a helyzet, a kakaó uralkodik. Nem a legfinomabb, de egészen jó. Édességből talán egy picivel több is elférne benne. Egyik tesztalany szerint ízre pontosan olyan, mint a Monte puding.

Adatok: 10 féle vitamin, 500 gramm, 16,5% kakaópor, 82,4 gramm cukor 100 grammban, 499 ft

Pepino – Aldi

Illatra mélyen érezni benne egy kis mikulás-beütést, de amúgy nem vészes. Maga a por, állagra nem olyan finom, kicsit mintha granulátum lenne inkább. Kóstolásnál aztán teljesen újraértékeljük az életünket. Műanyag kakaó íze van, amit csak az 50 forintos nyuszicsokiknál tapasztaltunk eddig. Édesség van, csoki is van, de együtt a kettő nen egy nyerő páros.

Adatok: 6 féle vitamin, 800 gramm, 25% kakaópor, cukormennyiséget nehéz megfejteni, 999 Ft

A NAGY KAKAÓTESZT! VAJON MELYIK A LEGFINOMABB? >>> 
Ítélet

Első és legfontosabb, hogy ne hagyjuk, hogy a gyerek a kinézet alapján döntsön, mivel a legcukibb csomagolások rejtik a legkevésbé ízletes terméket. A sok vitamin és a csábító külső ellenére nem szabad elfelejteni, hogy ezek azért vastagon vannak töltve cukorral, azaz kicsit sem egészségesek a gyerkőcök számára.

Látszik, hogy a legtöbb gyártó a fiatal porontyokat célozta meg, mivel szinte mindegyik kifejezetten édesnek számít. Egyedül talán a Nesquik az, ami nem olyan tömény és intenzív, ebből kifolyólag felnőttek is előszeretettel kortyolják egy-egy gyengébb napjukon.

Amit nem érdemes próbálni, a Chocco Express és a Pepino, ezek azok, melyek igazán tiszta műanyag ízzel dolgoznak. A többi, inkább ízlések és pofonok alapján, de szerintünk a rangsor így fest:

1.    Brumi
2.    Tutti
3.    Nesquik
4.    Johny cacao
5.    Cho-quick
6.    Perottino
7.    Gellwe
8.    Bedeco
9.    Tesco
10.  Chocco express
11.  Pepino

A mit ettem ma eddigi tesztjeit itt találjátok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss