Elkészítés: A liszttel, a cukorral, az élesztővel és a vízzel a szokásos módon kelt tésztát készítünk, jól összedagasztjuk, majd letakarva kb. 1 órán át kelesztjük. Én kenyérsütő gépben szoktam dagasztani és keleszteni, úgy is nagyon jó.
Miután megkelt a tésztánk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd nyújtódeszkára tesszük a masszát, és téglalap formára kinyújtjuk. Megkenjük a langyos tejjel, majd a kakaót és a cukrot egy tálban kikeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztánkra. Utána feltekerjük, és ujjnyi vastag kis karikákat vágunk. Kb. 20 db kis csigánk lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre