Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kakaós csiga (súlykontroll)

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg durumliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2-2,5 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor /az élesztő miatt/
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál nyírfacukor vagy édesítőszer
  • 1 teáskanál kakaó
  • 1 evőkanál 1.5%-os tej

Elkészítés

Elkészítés: A liszttel, a cukorral, az élesztővel és a vízzel a szokásos módon kelt tésztát készítünk, jól összedagasztjuk, majd letakarva kb. 1 órán át kelesztjük. Én kenyérsütő gépben szoktam dagasztani és keleszteni, úgy is nagyon jó.

Miután megkelt a tésztánk, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd nyújtódeszkára tesszük a masszát, és téglalap formára kinyújtjuk. Megkenjük a langyos tejjel, majd a kakaót és a cukrot egy tálban kikeverjük, és egyenletesen rászórjuk a tésztánkra. Utána feltekerjük, és ujjnyi vastag kis karikákat vágunk. Kb. 20 db kis csigánk lesz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Nagyon finom!

Megjegyzés

A recept a program 2. és 3. szakaszában fogyasztható. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek