hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Juhtúrós vendégváró

45 perc
egyszerű
megfizethető
40 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg búzafinomliszt
  • bors
  • 1/3 tasak sütőpor
  • 7 dkg zsiradék
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • snilding vagy kapor
  • Kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, borssal és a sütőporral, majd hozzámorzsoljuk a zsiradékot. Beletesszük a juhtúrót és azzal is átdolgozzuk. Végül annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta összeálljon.
  2. A tésztát kétfelé vesszük. Egyiket lisztezett deszkára tesszük, majd belegyúrjuk a snidlinget és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Formával kiszúrkáljuk. A báránykákat sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, tetejüket megkenjük tojással. 
  3. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 15 pecig sütjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el, csak abba kaprot gyúrunk.

9 VILLÁMGYORS SÓS FINOMSÁG A LOCSOLÓKNAK ÉS A HÚSVÉTI VENDÉGEKNEK >>> 

15 EGYSZERŰ ÉDES ÉS SÓS VENDÉGVÁRÓ HÚSVÉTRA >>>

 

Megjegyzés

A recepthez szükség van 1 db bárány süteménykiszúróra. - finomgolyók

Ezek is érdekelhetnek