Elkészítés: A hozzávalókból lágy, hólyagos tésztát gyúrunk (fontos, hogy a lisztet a végén adjuk hozzá, amennyi szükséges kb. 70-80 dkg). Miután összedolgoztuk, 20 percre a hűtőbe tesszük, majd négyfelé hajtjuk, ezt háromszor, húszpercenként megtesszük. Közben mindig egyformán kell hűteni hűtőben.
Ezután kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd a felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejét. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk, majd ízlés szerint meghintjük köménymaggal. Apró szaggatóval szaggatjuk, majd aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!