Elkészítés: A zsemlét kis kockákra vágjuk, majd ráöntjük a tejet. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a tisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét. Összekeverjük a felvert tojással, sóval, borssal és az apróra metélt petrezselyem felével.
A megmosott és megszárított májat nagyobb, vékony szeletekre vágjuk. Minden szeletre teszünk a töltelékből, és felcsavarjuk. (Ha hústűvel összetűzzük,
akkor nem esik szét.) Olajjal meglocsoljuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük.
Ha a máj átsült, kivesszük a tálból, a visszamaradt mártást liszttel és sóval meghintjük, ráöntünk 1 dl vizet, és jól összeforraljuk.
Ízesítjük a konyakkal, majd a májat visszatéve, melegen tartjuk.
Rizibizi illik hozzá, de sült burgonyával is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre