Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a két saját márkás instant kakaópor a Nesquiknél is finomabb

default user icon
MME
A kávé és a tea mellett a kakaó az egyik legnépszerűbb reggeli ital. A kisgyerekek nem is indíthatnák mással a reggeleket, mint egy bögre, gőzölgő, netán habos kakaóval. Nem minden szülőnek van azonban ideje reggel hosszasan "főzőcskézni", és ilyenkor tesznek remek szolgálatot az instant kakaóporok.

A Nébih azért hívta életre a Szupermentát, hogy leteszteljék a hazai boltok polcain található termékeket, majd a laboratóriumi vizsgálatok és kóstolások eredményét közzétéve segítsék a magyar vásárlókat a döntésben. A Szupermenta csapata nemrég az instant kakaóitalporokat vette górcső alá, a teszt pedig nemcsak azért érdekes, mert meglepő eredmény született, hanem azért is, mert ez volt a Nébih jubileumi, századik termékvizsgálta.

Legyőzték a Nesquiket, a legnépszerűbb márkát

Nem először születik olyan eredmény egy termékteszten, melyben nem egy nagy márka végez az élén, hanem egy kereskedelmi lánc saját márkás terméke bizonyul a legjobbnak. Az ízteszt előtt a Nébih szakemberei elvégezték a laboratóriumi vizsgálatokat is minden érintett kakaóitalpor esetében és szerencsére nem találtak kiugró szabálytalanságot. Egy-két esetben a nem megfelelő, túl alacsony vitamintartalom, valamint jelölési hibák miatt szabtak ki bírságot.

A Metro kakaója lett a legfinomabb

Az ízteszt győztese a Rioba instant kakaóitalpor lett, mely a Metro saját márkás terméke. A második helyet az Auchan Cao Kido granulátumja szerezte meg, míg a dobogó legalsó fokára a Nesquik Extra Choko elnevezésű italpora került. A Nesquik két másik kakaója is felkerült a listára, de a legjobb tízbe sem kerültek be: az egyik a 19., míg a Classic a 25. pozícióban végzett – olvasható a Szupermenta oldalán.

A legjobb tíz instant kakaóitalpor közé befért még sorrendben a dmBio, a Lidl (Bellarom HopaCao), a Tutti, a Spar, a Tesco, a CBA Piros és Coop kakaóitalpora is.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss