Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így távolíthatod el az odaégett cukrot a serpenyőből – videón mutatjuk a trükköt!

default user icon
MME
Ha kísérletező kedvű vagy, és gyakran készítesz finomságokat, biztosan veled is előfordult már, hogy a cukor karamellizálása nem úgy végződött, ahogy szeretted volna, és esetleg az edény bánta a kis malőrt. Az odaégett cukrot ugyanis kész rémálom eltávolítani – de nem lehetetlen!

Az edényeken lévő makacs foltok eltávolítása nem egy bonyolult feladat, ha ismerjük a megfelelő technikát. Sokszor csak az olyan erős vegyszerekben bízunk, amelyeket jobb távol tartani az étellel érintkező felületekről. Az odaégett cukor eltávolítására egy kevésbé ismert, de környezetbarát és egyszerű megoldást mutatunk.

Az odaégett cukrot legkönnyebben a forrós vizes módszerrel tudod eltávolítani a fazekakból és serpenyőkből. Nem kell mást tenned, mint vizet forralni abban az edényben, amelynek az alján és az oldalán ott a kemény cukorréteg, és hagyni, hogy a meleg víz feloldja a cukrot. Egy szilikon spatulával vagy fakanállal rásegíthetsz, és így a siker garantált!

 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss